лют
ЛЮТ2, -у, ч. “Замазка” – герметизація посуду, в якому готується страва, за допомогою харчових матеріалів, що не дають побічних запахів і не позначаються на смаку страви; найчастіше для цього використовується тісто.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | лют | люти |
Родовий | люту | лютів |
Давальний | лютові, люту | лютам |
Знахідний | лют | люти |
Орудний | лютом | лютами |
Місцевий | на/у люті | на/у лютах |
Кличний | люте | люти |
лютіти
ТЕПЕРІШНІЙ ЧАС | ||
---|---|---|
ОДНИНА | МНОЖИНА | |
1 особа | лютію | лютіємо |
2 особа | лютієш | лютієте |
3 особа | лютіє | лютіють |
МАЙБУТНІЙ ЧАС | ||
ОДНИНА | МНОЖИНА | |
1 особа | лютітиму | лютітимемо |
2 особа | лютітимеш | лютітимете |
3 особа | лютітиме | лютітимуть |
МИНУЛИЙ ЧАС | ||
ОДНИНА | МНОЖИНА | |
Чоловічий рід | лютів | лютіли |
Жіночий рід | лютіла | |
Середній рід | лютіло | |
НАКАЗОВИЙ СПОСІБ | ||
ОДНИНА | МНОЖИНА | |
1 особа | лютіймо | |
2 особа | лютій | лютійте |
ДІЄПРИСЛІВНИК | ||
Теперішній час | лютіючи | |
Минулий час | лютівши |