хачапурі
ХАЧАПУРІ, невідм., ч. і с. Національна кавказька страва – різновид ватрушок з начинкою із сиру; головна особливість хачапурі – у тісті: воно замішується з додаванням соди на мацоні, замішується не крутим, дуже легким, тоді при випіканні на чавунних сковородах (на вугіллі) воно виходить особливо ніжним; хачапурі, приготовлене на воді або молоці, що стало нині частим явищем, або з використанням пресованих дріжджів, дуже відрізняється від справжнього (національного) смаку й не може вважатися хачапурі в кулінарному смислі.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | хачапурі | хачапурі |
Родовий | хачапурі | хачапурі |
Давальний | хачапурі | хачапурі |
Знахідний | хачапурі | хачапурі |
Орудний | хачапурі | хачапурі |
Місцевий | на/у хачапурі | на/у хачапурі |
Кличний | хачапурі | хачапурі |