крем-фреш
КРЕМ-ФРЕШ, -а, ч. Французький кисломолочний продукт з вмістом жиру не менше 30%, схожий на сметану; готується з коров’ячого молока; у нього приємний, трохи кислуватий смак; невід'ємна частина кулінарних виробів французької кухні; оскільки при нагріванні він не розшаровується, його використовують у соусах, супах, гуляшах, овочевих стравах; його використовують як альтернативу жирним вершкам; ним доповнюють солодкі десерти і використовують як заправку для фруктових салатів; у продаж надходить зазвичай натуральним або з додаванням часнику, прянощів або зелені і тоді часто з додаванням желатину.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | крем-фреш | крем-фреші |
Родовий | крем-фреша | крем-фрешів |
Давальний | крем-фрешеві, крем-фрешу | крем-фрешам |
Знахідний | крем-фреш | крем-фреші |
Орудний | крем-фрешем | крем-фрешами |
Місцевий | на/у крем-фреші, крем-фрешу, крем-фрешеві | на/у крем-фрешах |
Кличний | крем-фрешу | крем-фреші |