лимончелло
ЛИМОНЧЕЛЛО, невідм., ч. Популярний італійський лимонний лікер; головним чином випускається у південній Італії; виготовляється методом настоювання лимонної шкірки (а не дистиляції), тому в лимончелло міститься велика кількість вітаміну С; строк настоювання – звичайно 3 – 5 днів; також до складу напою входять спирт, вода і цукор; заключною стадією виробництва є емульсифікація напою в спеціальних машинах; лікер вживають і в чистому вигляді в якості дижестиву, і як столовий напій або десерт, і як компонент коктейлів; лимончелло п'ють охолодженим з маленьких високих чарок, які попередньо витримують у морозильній камері, щоб стінки покрилися тонким шаром льоду; іноді лід додають у сам лікер.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | лимончелло | |
Родовий | лимончелло | |
Давальний | лимончелло | |
Знахідний | лимончелло | |
Орудний | лимончелло | |
Місцевий | на/у лимончелло | |
Кличний | лимончелло |